Kronen en Bruggen

Wat gaat u verkrijgen na uw eerste afspraak en consult?

Bespaar tot €200 in vergelijking met andere klinieken voor een diagnose door de tandarts

Uitgeprint behandelplan zonder verplichtingen met alle voor-en nadelen

2 tot 3 alternatieve behandelingen (goedkope en duurdere).

(met kaakoverzichtsfoto + €30)

Het behandelplan en offerte na de diagnose is vrijblijvend en zonder verplichtingen

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Kroon

Wanneer kan een kroon nodig zijn?

  1. Er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan.
  2. Verbeteren van het uiterlijk. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan.
  3. Een tand beschermen tegen breukgevaar als er reeds grote vullingen in verwerkt zijn.

Bruggen

Wat is een brug?

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Gewone Brug

Van welk materiaal zijn kronen en bruggen gemaakt?

Porselein Zirkonium

Kronen van porselein-zirkonium kunnen in veel situaties worden toegepast. Door nieuwe technieken als CAD/CAM wordt met een laser een nauwkeurig sluitende kroon vervaardigt. Het materiaal is tandkleurig en ziet er zeer natuurgetrouw uit, ze geven het meest natuurlijke en esthetische resultaat. Ideaal voor mensen met een metaal-allergie.

Porselein Metaal

Hierbij wordt metaal (Chrome-Kobalt) als basis gebruikt en zijn sterk. Geschikter voor grotere overbruggingen. Voor het uiterlijk wordt over het zichtbare metaal een laag van tandkleurig porselein aangebracht. Dit zijn de meest toegepaste kronen en ze zijn erg esthetisch. Ook zijn er kronen te verkrijgen met een edelmetalen basis zoal goud, palladium, en titanium.