Werkwijze in Lemiers

Eerste contact:

U kunt bellen of mailen met de praktijk. Een van onze administratief medewerk(st)ers maakt met u vervolgens een afspraak voor een intake met vrijblijvende diagnose en behandelplan.

1e Bezoek: Intake, Onderzoek en diagnose

1e Bezoek

Ter voorbereiding op de intake met de tandarts is er voor patienten een pagina toegevoegd op de site onder ” Tips voor patienten ” wat u zeker moet lezen. Klik hier om het te lezen. In het eerste onderzoek stelt de tandarts vast wat uw zorgvraag en de aard van het probleem of klacht is. Voor een verantwoorde behandeling is een goede mondhygiëne heel belangrijk, dwz. gezond tandvlees, geen ontstekingen,etc…

Volgende stappen worden doorlopen wanneer u voor de eerste keer komt:
  • Anamnese of gezondheidsvragenlijst
  • Er word geluisterd naar uw vraag en wens
  • Er word gelet op eventuele afwijkingen
  • Uw gebit en tandvlees wordt onderzocht
  • Er wordt een diagnose gesteld
  • Indien nodig wordt er een röntgenfoto gemaakt
  • Oplossingen en alternatieven worden voorgesteld met de kosten
  • Behandelplan wordt opgesteld en meegegeven

Bedenktijd:

U krijgt alle tijd om de informatie nog eens rustig door te lezen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. U bent uiteraard vrij om een second opinion te vragen bij een andere tandarts. U kunt zelfs besluiten om de behandeling uit te stellen of elders te laten uitvoeren.

Bedenktijd
Toestemming

Toestemming:

Indien u bij Dental Lemiers behandeld wilt worden, vragen wij u om uw keuze van de behandeling aan de tandarts aan te geven en het voorgestelde behandelplan te ondertekenen. Uw instemming is namelijk vereist, voordat er begonnen kan worden met de behandeling!

Behandeling: Behandelplanning;

De verschillende fases en de duur van de behandelingen worden besproken zodat u weet wanneer en wat er gaat gebeuren.

Behandeling
Nazorg

Nazorg:

Nadat u klaar bent met de volledige behandeling, wordt u een nazorgprogramma aangeboden. Wij volgen hierbij het algemene beleid rondom nazorg na 1, 3 en 6 maanden . Na het nazorgprogramma volgen wij het beleid met betrekking tot de periodieke controles. Een goede mondhygiëne en het opvolgen van periodieke controles is van essentieel belang voor uw mondgezondheid en levensduur van uw tanden en verrichte behandelingen. Alleen zo is het mogelijk om problemen tijdig te kunnen signaleren en op te lossen.

Verder zijn er nog 2 factoren die een positieve bijdrage leveren aan gezond tandvlees: niet roken en vermijden van stress.