Mondhygiëne - verschillende belangrijke tips van professionals!

Mondhygiëne - verschillende belangrijke tips van professionals!

Goede mondhygiëne en aangepaste verzorging van je tanden is het pad naar een gezonde glimlach. Internationale onderzoeken tonen aan dat 73% van de bevolking tandsteen heeft, waarvan de afzettingen de meest populaire ziekte ter wereld veroorzaken. Als je trots op je tanden wilt zijn, volg dan de volgende regels die we hieronder bespreken.
Basismethoden voor tandheelkundige zorg
Deskundigen van de Dental Lemiers kliniek besteden speciale aandacht aan tandheelkundige zorg en helpen u bij het kiezen van de juiste hygiëneproducten en leren u hoe goed voor de mondholte te zorgen. Overigens zijn er in de tandheelkunde speciale indices voor mondhygiëne. Ze helpen tandartsen om te bepalen hoe effectief de persoon voor de tanden zorgt. Het is vooral belangrijk om de conditie van de mondholte bij kinderen jonger dan 6 jaar te controleren om de ontwikkeling van cariës op tijd te voorkomen.
Tandheelkundige zorg kan individueel (persoonlijk) en professioneel zijn.
Individuele mondhygiëne omvat alles wat u thuis kunt doen: tandenpoetsen, flossen van tanden, gebruik van mondwater, tanden enz. Tandenpoetsen en tandenpoetsen verwijderen tandsteen van tanden en antiseptische mondwater doden enkele van de bacteriën die tandsteen kunnen veroorzaken.

Hoe kies je de juiste tandenborstel en tandpasta?

Ledereen weet dat een tandenborstel en tandpasta moeten worden gebruikt, maar niet iedereen weet hoe hij op de juiste manier voor de tanden moet zorgen.
Laten we beginnen met het kiezen van de belangrijkste hygiënische “tool” – een tandenborstel.
De meeste mensen kunnen middelharde borstels gebruiken, maar mensen met bloedend tandvlees en parodontale aandoeningen worden geadviseerd om producten met zachte haren te gebruiken. Het wordt aanbevolen om de borstel elke drie maanden te vervangen.

Tandenborstel
Tandpasta

Tandpasta is de echte “metgezel” van het penseel. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan pasta, maar de belangrijkste zijn: behandeling en preventieve pasta, crème en gel, met verhoogde concentratie van fluor of calcium. Als u problemen heeft met tanden of tandvlees, kiest u plakken alleen op aanbeveling van uw tandarts. Dergelijke pasta’s, zoals bleek en ontstekingsremmend, moeten gedurende een beperkte periode worden gebruikt.

Vergeet uw taal niet – er hopen zich veel bacteriën op het oppervlak op. Om ze te verwijderen, gebruikt u de geribbelde kant van de borstel of een speciale schraper.

Tandartsen adviseren om elke keer na het eten tanden schoon te maken. Maar wat als u op kantoor of café bent en er geen penselen zijn? In dit geval kunt u flosdraad – tandgaren gebruiken dat u gemakkelijk in uw tas of zak kunt doen. Tandzijde moet ten minste één keer per dag worden gebruikt, bij voorkeur vóór het slapengaan.

Tandzijde
Listerine

Is het nodig om de mond te wassen na het schoonmaken van de tanden? Natuurlijk moet je hiervoor lotion of elixer gebruiken. Deze tandpasta helpt uw adem op te frissen en bovendien de mondholte van bacteriën te reinigen. Was je mond 30 seconden twee keer per dag

De procedure voor professionele reiniging wordt uitgevoerd in de tandheelkundige kliniek met behulp van speciale apparatuur.
Zelfs de beste borstel is niet in staat om uw tanden voor 100% schoon te maken. En gezien het feit dat mensen gemiddeld 46 seconden besteden in plaats van de aanbevolen 2 minuten om hun tanden te poetsen, is de ontwikkeling van tandsteen onvermijdelijk. Voor het verwijderen van alle afzettingen van de tanden en bieden betrouwbare bescherming is mogelijk met behulp van professionele reiniging.
De belangrijkste soorten professionele tandreiniging zijn: laser, ultrasoon en Air Flow-methode. De tandarts, met behulp van speciale hulpstukken, verwerkt het oppervlak van de tanden zonder direct contact met het glazuur.

De reinigingsprocedure kan 30 minuten tot een uur duren (afhankelijk van het type en de staat van de tanden). Als gevolg hiervan wordt de tandsteen verwijderd uit het zichtbare gedeelte van de tand en het subgingivale oppervlak, krijgt de glimlach een natuurlijke witheid en glans. Professionele mondhygiëne moet 1-2 keer per jaar worden uitgevoerd. Op het moment van tandheelkundige reiniging kan de tandarts de mogelijke problemen identificeren en op tijd voorkomen.

Professionele tandenborstels

Hoe en wanneer u voor uw tanden moet zorgen – u weet het al. Het enige dat u moet doen is onze aanbevelingen gebruiken, en dan is uw glimlach altijd perfect!